• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkiye ve Türkmenistan Arasında Önemli İş Birliği

Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan'ın saygın devlet adamı Gurbankulu Berdimuhamedov, Antalya'da önemli bir buluşma gerçekleştirerek, enerji ve havacılık sektörlerinde ortaklıklarını güçlendirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’daki prestijli Antalya Diplomasi Forumu’na katılım amacıyla şehre gelen Türkmenistan’ın önde gelen devlet adamı Gurbankulu Berdimuhamedov ile bir araya geldi. 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenen bu önemli etkinlik kapsamında, iki lider buluştu.

Bu görüşmenin ardından Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından 1 Mart’ta yapılan resmi açıklamada, Türkiye ve Türkmenistan arasında enerji sektöründeki iş birliğini derinleştirecek önemli anlaşmaların imza altına alındığı belirtildi. Bu anlaşmalar; “Doğal Gaz Sektöründe İş Birliğinin Güçlendirilmesi Anlaşması”, “Petrol ve Doğal Gazda Ortaklık Geliştirme Niyeti Bildirgesi” ve “Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması” olarak sıralandı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ile işbirliğinin her alanda güçlenerek devam etmesi ve iki ülke arasındaki ticaretin 5 milyar dolarlık hedefe ulaşması için atılacak adımların önemini vurguladı. Aynı zamanda, iki liderin görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve küresel konular da masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70. Doğum Gününde Türkmenistan’ın Onurlu Aksakalı fahri Unvanıyla Onurlandırıldı

Türkmenistan’ın lideri Serdar Berdimuhammedov, 26 Şubat 2024’te 70 yaşına basan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel bir kutlama gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği kutlama mektubunda Berdimuhammedov, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki dostluk köprülerinin güçlenmesine ve yaşlı nesillere duyulan derin saygının korunmasına dair Erdoğan’ın kişisel emeklerini yüksek takdirle belirtti. “Türkmenistan’ın Onurlu Aksakalı” olarak tanımlanan bu fahri unvan, Erdoğan’ın 70. yaş günü şerefine verildi.

Türkiye ve Türkmenistan Arasında Önemli İş Birliği

Türk Dünyası Bültenine Abone Olabilirsiniz.

Türk Dünyasında yeni gelişmelerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin